Het is belangrijk om zo nu en dan eens het kantoorpand onder de loep te nemen als eigenaar zijnde. Het gebeurt namelijk vaak dat een kantoorpand ooit in het begin is ingericht met een nog vrij makkelijk en goedkopere indeling, wat logisch is omdat je wellicht nog geen groot budget had in het begin van de zaken. Het is dan verstandig om eens te kijken of jouw pand niet een verfrissende look nodig heeft. Saaie kantoorpanden met weinig kleur kunnen namelijk negatieve reacties op het personeel creëren. Door te zorgen voor een fijn en vooral huiselijk gevoel zal het personeel hier beter op reageren, en dus ook meer creativiteit en motivatie opwekken. In deze blog lees je hoe jij het beste je kantoorpand kunt opleuken en voorzien van een frisse uitstraling.

Functioneerbare werkplekken

Allereerst kijk je natuurlijk naar de werkplekken. Hierbij is het aan te raden om een creatieve indeling te maken. Zorg dat je de tafels meer speels indeelt en het niet te statisch laat ogen. Maak bijvoorbeeld groepjes van vier, waarbij de tafels tegen elkaar aanstaan. Dit brengt meer gezelligheid met zich mee en zorgt tevens ervoor dat je niet direct in elkaars scherm aan het meekijken bent. Door de groep van vier wat op te leuken kun je ervoor kiezen om een mooie grote plant met plantenbak in het midden van de tafels te plaatsen, dit werkt overigens ook goed als een soort scheidingswand. Zo heb je natuurlijk nog talloze andere voorbeelden die een werkplek gezelliger kunnen maken. Dus ga eens creatief om met de indeling en kijk wat het beste uit komt.

Creatieve werkruimtes

Tijdens je lange kantooruren is het soms verstandig om even uit je standaard omgeving te kunnen gaan. Het is dan ook een goed idee om verschillende ruimtes te creëren waar het personeel zich soms even kan terugtrekken. Je kunt hierbij aan veel verschillende ruimtes denken, zoals:

  • Privé belcel: zodat er de mogelijkheid is om even rustig te bellen met een klant zonder afgeleid te zijn.
  • Creatieve ruimte: creëer een ruimte waar het personeel samen kan komen om te brainstormen. Maak de ruimte dan ook anders dan een vergaderzaal en zorg dat de ruimte echt anders is. Plaats bijvoorbeeld zitzakken.
  • Ontspan ruimtes: zorg voor een fijne kantine of prettige ruimtes waar men rustig met een kopje koffie even tot ontspanning kan komen.

Vergaderen kan ook anders!

Een vergaderruimte is meestal vrij saai aangekleed met een grote vergadertafel in het midden en een scherm waar iedereen goed op kan meekijken. Uiteraard is deze indeling niet voor niets bedacht, het is nou eenmaal het meest functioneel. Toch kun je het opleuken door middel van de meubels wat creatiever neer te zetten. Zet je vergadertafel eens wat schuiner neer en schaf in plaats van een rechthoekige tafel een ovale vergadertafel aan. Kleed het aan met kleurrijke stoelen en veel planten en zorg uiteraard voor veel daglicht in het pand. Ga met vrolijke kleuren aan de slag en zorg voor een fijne huiselijke sfeer.

Pin It on Pinterest